top of page

Regnfrakken og selbuvotten

Facebookbilde (002)
Regnfrakk22
Regnfrakk23

Boken er illustrert av Lina Lillejordet

En døråpner som gjør det lettere å snakke om det å være uperfekt, vennskap og optimisme

I glemmekassen på en barneskole møtes selbuvotten og regnfrakken.  Regnfrakken har skadet arm og mangler selvtillit. Selbuvotten er vitebegjærlig og oppmuntrer ham til å fortelle sin historie. Hun lyser opp når hun forstår at regnfrakken er medhjelperen hun trenger for å nå målet sitt. Den sure vaktmesteren viser seg å være en truende motstander...

 

Boka er i utgangspunktet skrevet som en barnebok, med levende, fargerike, morsomme og detaljerte illustrasjoner. Passer for barn i alderen 3-8 år. men kan også glede de opp til 120!

 

Ved å snakke gjennom stemmene til selbuvotten og regnfrakken, kan boka fungere som en døråpner for kommunikasjon med barn om de vanskelige temaene. Barn kan kroppsspråk intuitivt – hva betyr det når noen velger å se bort?

 

Historien tar frem verdier som – toleranse, respekt, pessimisme, optimisme og vennskap. Hva vil det si å ikke være perfekt? Ved å bli bevisst vår egen ”regnfrakk” og ”selbuvott” kan vi velge hvordan vi vil se oss selv, hverandre og verden gjennom fokus på mulighetene. Videre innbyr den til filosofering og ivaretakelse av naturen.

 

FagerSkog FUS barnehage i Akershus så ved gjennomlesning at boka kan favne hele Rammeplanen for Barnehagene. De har derfor, i samarbeid med forfatterne, startet opp  et bokprosjekt, med mål for øyet å finne ut hvordan boka oppfyller kravene.

bottom of page