June 7, 2018

Før delte vi historier rundt bålet for mer innsikt, forståelse og tilhørighet. Disse verdiene trenger vi fortsatt! "Våg å dele bok"-aksjonen er igangsatt for at vi skal sette enda mer fokus på dette i samfunnet. 

Vil du hjelpe meg med aksjonen?

Legg ut bøker du har lyst å dele der du tror noen vil finne dem. Ta en titt på https://youtu.be/0svn-otRgr8

og la deg inspirere.

Her har du forslag til tekst på første innsiden i bøker du gir bort:

Hei!
Vil du lese meg, legg meg i lomma eller vesken din. Når du er ferdig med meg, skriv navnet ditt på en av linjene og legg meg der du tror noen vil finne meg.

https://youtu.be/0svn-otRgr8. Denne linken er for deg og alle du har lyst å dele med

Delte bøker skaper mer innsikt, forståelse og felles referanser.

I forbindelse med "Våg å dele bok" deler vi ut 500 eksemplarer av barneboka "Regnfrakken og Selbuvotten". Boka handler om menneskeverd; hvordan vi verdsetter oss selv – og andre. Samtidig oppfordrer vi alle til å finne fram gode bøker, som støver ned i...

June 27, 2017

Regnfrakken og Selbuvotten, May og jeg var på spennende omvisning med Daglig leder Eivind Madsen på Fretex i Ole Deviksvei på tirsdag. Regnfrakken drømte seg bort et øyeblikk da vi var i lokalene for Redesign, og han fikk se hvor flinke de er til å sy om klær og annet!

June 5, 2017

Turid ble født i Mosjøen i 1941. Senere flyttet familien til Dokka og endte til slutt opp i Ski etter et kort opphold i Oslo. Hun var pliktoppfyllende og skoleflink, og tidligere skolevenninner har fortalt at hennes historier stadig ble lest høyt i klasserommet.

Kun 13 år gammel skrev Turid en rørende fortelling om regnfrakken og selbuvotten som begynte å snakke med hverandre i glemmekassen på skolen.

Historien, som opprinnelig var en tentamensoppgave, synliggjør Turids gode skrivekunst og modne syn på livet i svært ung alder.  Hun har en voksen forståelse av holdninger og verdier, som må ha hjulpet henne i det krevende livet hun etter hvert fikk, med en tidvis uhåndterlig sykdom.

Boken ble til fordi døtrene May og Mona fant morens tentamens-oppgave under opprydding av leiligheten hennes. For May og Mona var det akkurat som om regnfrakken og selbuvotten kom til live og gjerne ville dele mer av sine tanker og opplevelser. De forfattet derfor del 2 av...

Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017 by Eline Whist Bredesen